sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kisa 18/5

Viikonloppua ennakoin sillä, että lauantaina olisi ollut ohjelmassa kierrosajo, jossa pieniä mäennyppylöitä ajettavana.Kisapaikalle saavuttaessa kävi melko nopeasti selväksi, että tänään ei mäkeä tarvitsisi ajella.

Kilpailureitti oli neljän kilometrin kierros pientaloalueella, jossa oli 12 kurvia. Tätä neljän kilometrin kierrosta oli ohjelmassa 30 kierroksen verran. Väliäkö tuolla sitten. Kisa on kisa, joten numero kiinni paitaan ja toinen pyörään ja viivalle.

Kisa ei ollut, ilmeisesti reitistään johtuen, houkutellut paikalle kuin kuutisenkymmentä kuskia. Pudotusajo alkoi heti ensimmäiseltä kierrokselta. Tasaisesti väkeä putoili pois ja reilun tunnin kohdalla mukana oli enää 35 kuskia. Itse taistelin pariin otteeseen ihan kunnolla porukassa pysymisen puolesta. Jatkuvat kiihdyttelyt mutkista alkoivat tehdä tehtäväänsä.

Kisa helpottui huomattavasti noin 70km kohdalla kun hatkaporukka karkasi pääjoukolta. Hetki haukkailtiin tuon jälkeen pääjoukossa happea, jonka jälkeen viimeinen vajaa 40km koitettiin saada toinen irtiottoryhmä aikaiseksi. Väsyneiden miesten leikkiähän tuo viimeinen tunti oli, mutta sinne sitä sopeutui muiden jalattomien joukkoon mainiosti.

Lopussa ryhmämme kiri 8.sijasta. Itse ei tarvinut pahemmin kiriä, kunhan vain maalin rullasi. Matka oli tehnyt tehtävänsä kyllä. Se on loppukirikin kovin erilainen 120km kohdalla, kun joutunut kokopäivän ajamaan alle. Sijoitukseni oli lopulta 30. joten sain karkkirahat vielä kotimatkalle.

Tänään olisi lyhyempi kisa tiedossa. Olo on kyllä jo nyt melko piestyn oloinen, joten toivotaan, että ihan hirveän lyhyeksi tuo tämä päivä ei jää. Olisi myös mukava ajaa mahdollisimman pitkään kisaa, koska se mikä kisasta jää ajamatta ajetaan kisan jälkeen treeninä loppuun.